Toukotyöt ja huono äiti


Helou, ja anteeks anteeks kun emäntä on ollut laiska bloginpitäjä. Päivät ovat menneet sinne tänne sinkoillessa ja illalla peti ja kirjat (Juha Itkosen Ajo ja Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää - suosittelen!) ja Yle Areena (tanskalainen jännärisarja Petos - suosittelen!) ovat vetäneet ryytynyttä mammaa puoleensa.

Mutta ai että, keli lämpeni viimein ja pellot alkavat kuivua. Ihan mahtavalta tuntui, kun pääsi vähän jo tositoimiin. Eilen aloitin mansikkamaiden harjausta (vieläkin aivastuttaa). Näyttäisi myös siltä, että muovin joka kolosta näkyy pieniä mansikanlehtiä, joten ehkäpä ne tappopakkaset ilman lumipeitettä eivät saaneet suurta vahinkoa aikaan. Huh.

Apukuskina traktorihommissa oli nuorimmainen, joka saa aina pitelemättömät raivarit, jos joku lähtee traktorilla ilman häntä. Mistä lie perinyt temperamenttinsa? *kröhöm* Äänitorvi soi, valot vilkkuvat ja välillä pikkunyrkki veivaa urakkanuppia niin, ettei äiti meinaa pysyä ajolinjassa...

Vappua vietettiin työnjuhlaan sopivalla hartaudella ulkohommissa. Välillä haukattiin nakkia ja munkkia ja hörpättiin simaa. Karkasin myös pikkuisäntien kanssa kylpylään purlaamaan. Se oli suoraan sanoen semmoinen huonon äidin omantunnonpaikkausreissu. Rupesi kuulumaan siihen malliin jupinaa, ettei äiti koskaan leiki meidän kaa, tekee liikaa hommia ja on vaan äkäinen, että piti ihan pysähtyä miettimään, jotta auts. No, reissu teki terää, rauhoituimme kaikki ja nautimme kovasti elämästä. Ja se jupinakin jäi porealtaaseen. Rakkaat mussukani. <3

Mutta joo, kesä lähestyy. Nyt kun takana on jo yksi marjakesä, tiedän mitä on suurinpiirtein tulossa ja mitkä asiat pitää muistaa hoitaa. Tiedän, että hallitsen jo aika paljon asioita. Vielä on kuitenkin monta juttua, joita ei yhdessä kesässä ehtinyt sisäistää ja edelleen on monen monta asiaa, jotka täytyy kysyä isäukolta tai äiskäläiskältä. Ja edelleen jännittää pikkuisäntien hoitojärjestelyt, mutta luotan siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Pojat ovat vuoden vanhempia kuin viime kesänä, sekin tuo hieman helpotusta kuvioihin. Päiväkoti on auki läpi kesän ja ehkäpä viikonloppuihin saamme hoitoapua muualta. Suunnitelmissa on pitää myös kunnon kotiloma ennen juhannusta.

Päälimmäisenä on kuitenkin iloinen mieli ja innostus. Jes, tästä se taas lähtee! Odottelu ja jahkailu hermostuttavat, mutta heti helpottaa, kun pääsee oikeisiin töihin käsiksi. Äitikin käy taas hyvällä tuulella. Toivottavasti sitä kestää aina seuraavaan kevätketutukseen asti.

Kommentit

Suositut tekstit