Aggregaatti pilaa kaiken romantiikanHui, miten kylmiä päiviä on ollut. Mutta niin kauniin kuulaita. Pihapiirin vanhat vaahterat alkavat olla parhaimmillaan (kukahan haravoisi..?).

Blogissa on ollut hiljaista, mutta emännän elo ei muuten ole ollut hiljaista. En ole löytänyt sopivaa saumaa istahtaa blogin ääreen lomatohinoissa, mutta nyt on palattu arkirytmiin. Yritän ryhdistäytyä.


Mitäs meillä on tällä välin tapahtunut? Loma kului pääsääntöisesti kotona ilman aikatauluja. Se tuli tarpeeseen kaikille osapuolille. Jotain pientä kivaa toki järjestettiin: kavereita, hoploppia, Hevisauruksen konserttia ja uimahallia. Niin ja teimme kyllä pikkuisäntien kanssa vähän töitäkin. A man's gotta do what a man's gotta do, näinhän se menee. Maakuntakierros lähiruokapiirin jakopäivänä piti heittää ja muitakin tuotetoimituksia vietiin sinne sun tänne. Onneksi pikkuisännät viihtyvät autossa ja heidän kanssaan on (yleensä, kröhöm) mukava asioida kylillä. Onnistuneen maakuntakierroksen palkaksi käytiin hampurilaisilla het Jämsässä asti.

Lomaviikolle osui myös meidän ensimmäinen kunnon myrsky täällä maalla. Laskin vettä litratolkulla valmiiksi, latasin akut ja etsin tulitikut hollille. Jännittävää, ihan kuin Muumi-kirjoissa! Valio puhkui ja puhalsi ja vei sähköt mennessään. Vei se yhden vaahterankin melkein leikkimökin ja koiratarhan päälle. Onneksi ei tullut aineellisia vahinkoja enempää. Metsästäkin kaatui vain joitakin yksittäisiä puita.No joka tapauksessa, fiilistelin kynttilänvalossa villasukat jalassa ja ajattelin, että meillä ei ole mitään hätää, vaikka sähköt olisivat viikon pois. Vaikka maailma kaatuisi, me kyllä pärjätään täällä korvessa omin voimin. On leivinuuni ja puuhella. Pesulle pääsee rantasaunaan, kakkoshädälle ulkohuussiin. Yksinkertaista vanhan ajan downshiftaamista. Vaan höh. Markkulan mäen miesväki kävi käynnistämässä aggregaatin jo parin tunnin sähkökatkon jälkeen. Se siitä romantiikasta. ;)Kommentit

Suositut tekstit