12 tunnin booty-haaste


Säiden haltija on kiristellyt marjatilan emännän hermoruuvia viime päivinä. Työt ovat keskeytyneet vähän väliä sadekuuron takia ja sitten on taas pitänyt odotella pellon kuivumista. Välillä on tuullut liikaa. Onneksi yölläkin näkee jo aika hyvin... Tässä yhtenä iltana oltiin isäukon kanssa hämärähommissa vielä pitkästi yli puolen yön.

Olipa onni, että helluntaina ei satanut ja saimme kuin saimmekin uuden mansikkamaan istutusta vaille valmiiksi. Kolmeen pekkaan repäistiin rapsakka kellonympärys lohikeiton ja suklaakiisselin voimin. Yksi ajoi traktoria, jonka perässä oli penkintekokone, joka muotoilee maan kohopenkiksi, levittää mansikkakalvon, tekee muoviin reiät taimille ja vetää myös tihkukasteluletkun muovin alle. Toinen kulki koneen perässä tarkkeilemassa työn jälkeä ja vahtimassa, milloin pitää vaihtaa uusi muovirulla tai korjata säätöjä.

Minun tehtäväkseni jäi 12 tunnin booty-haaste eli kivien keruu traktorin edeltä. Piti myös nyppiä nuo kuvassa näkyvät aurausviitat pois alta. Noita tikkuja pystytetään merkiksi ja mitoiksi, jotta rivivälit pysyvät yhtä leveinä ja riveistä tulee mahdollisimman suoria.


Välillä oli pakko hieman oikaista ja ottaa hörppy urheilujuomaa. Askelmittari näytti päivän saldoksi 23 600 askelta (muhevassa mullassa painavat vaelluskengät jalassa). Illalla ei tarvinnut unta odotella kovin kauan.


Mutta valmista tuli! Eikä koko rivistö mahtunut edes kuvaan. Vielä tasoitellaan rivivälit, kylvetään orgaaninen kate eli jonkin sortin nurmi väleihin ja viritellään kastelusysteemit kuntoon. Ja venytellään jumiutuineita booty-osaston lihaksia.


Kommentit

  1. Kyllä susta on vauhdilla tullut Tosi-Emäntä! Aikamoista urakointia! Kiva päästä pian sinne lähemmäksi, että voi pistäytyä joskus katsastamassa tota teidän meininkiä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset