Lähiruokaa laitoskeittiössä

Marjatilan emäntä poikkesi tällä viikolla lähiruokailtapäivässä Kannonkoskella, jossa lähiruuan tuottajat ja ammattikeittiöiden väki paiskasivat kättä. Tilaisuudessa ideoitiin lähiruaan lisäämistä laitoskeittiöissä ja maisteltiin lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettua lounasta, jota voisi tarjoilla vaikka koulun ruokalassa. Oli muuten todella herkullista! Pöydästä löytyi muikkuja, naudan jauhelihaa, perunaa, porkkanaa, haukea, juustoja ja vaikka mitä. Meidän mansikoista loihdittiin jälkkäriksi raikas hyytelö, joka tarjoiltiin rahkaisan vaniljakastikeen kera.



Muun muassa Wiitaunionin alueella on nostettu lähiruoka hienosti esiin. Alueella vietetään kerran kuussa lähiruokapäivää, jolloin koululaiset, päiväkotilaiset ja muut lounasasiakkaat saavat herkutella erikoisen hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa. Hieno juttu!




Kommentit

Suositut tekstit