Miten mukava on matkustaa linkussa

Terveisiä isolta kirkolta! Emäntä hyppäsi bussin (sanooko kukaan enää, että linkku?) kyytiin ja lähti onnea onkimaan pääkaupunkiin. Eipä ole aikoihin tullut matkustettua julkisilla. Ajat ovat muuttuneet siitä kun opiskeluaikoina reissasin Keski-Suomen ja Oulun väliä perse puuduksissa. Nyt ostetaan muutaman euron lippu netistä ja bussissa on automaattikuulutukset ja wifit ja kaikki. Tuli siellä myös kuskin livekuulutus. Pikkulintu oli laulanut, että kyydissä istui tuore kihlapari, Ville ja Matti (nimet muutettu) ja äiti ja isä halusivat yllättää heidät onnittelukuulutuksella. Tosiaan, ajat ovat muuttuneet. Miten mahtavaa!
No, koska bussilla matkustaminen oli pitkästä aikaa hyvin eksoottinen kokemus, otin matkasta kaiken ilon irti. Muutama tunti omaa aikaa. Miten hienoa onkaan vain istua aloillaan ja katsella maisemia.
Näin tein bussimatkasta mukavan elämyksen:
- Tärkein kohta: hyvät eväät. Minulla oli repussa vatsaystävällistä ruisleipää, tonnikalasalaattia ja tummaa suklaata. Vesipullo tietenkin. Vaihtopysäkiltä kahvia pahvimukiin, jossa on sellainen nokkamukikansi. Ihan niin kuin oikeilla kaupunkilaisilla.
- Toiseksi tärkein: hyvä kirja. Samaisesta repusta löytyi Katri Syvärisen Löydä elämän taika - Sisäinen matka suorittamisesta iloon. Olen viime aikoina lueskellut enemmänkin erilaisia kirjoja mielen treenaamisesta. Mikä lie lähestyvä keski-ikä oireilee.
- Kolmas kohta: nykytekniikka avuksi. Sitten kaivoin repusta langattomat kuulokkeet ja latasin älypuhelimeen sovelluksen, joka tasoittaa taustahälinän ja hiljentää tinnituksen. Välillä kuuntelin viidakon viserrystä, sitten merenaaltoja ja nuotion rätinää eikä keskittyminen karannut lähipenkeissä istuvien puheenaiheisiin vaan antauduin kirjalle ja välillä vähän työasioillekin. Näppärää, kun toimisto kulkee repussa mukana.
- Neljäs kohta: nojaa taakse ja nauti. Ainakin tälle ruuhkavuosirämpijälle on suurta luksusta istua aloillaan useampi tunti putkeen. Eikä tarvitse edes tarkkailla liikennettä vaan luottaa siihen, että kuski vie turvallisesti perille. Rentouttavaa luopua edes hetkeksi vetovastuusta.
Taidan valita bussin tästä lähtien useamminkin, jos on asiaa maalta kaupunkiin.

Kommentit

Suositut tekstit