Mustaherukka-suklaatorttu laku- ja pippuritujauksella

Kuva: (c)Aitomaaseutu.fi, Niina Rantakari


Mustaherukka ja turkinpippuri sekä suklaa ja laku ovat hyvät kaverit keskenään!

Jos kakkuhammasta kolottaa, kokeilepa tätä suklaisen lakritsaisen herukkaista kakkua kera mansikkamelban. :) Kakussa on monta  jujua, joista yksi on mielestäni erikoisen hauska. Kakuun tulee mustaherukkahilloke, joka saa potkua turkinpippurirouheesta. Rouhetta kannataa laittaa reilulla kädellä. Tarjoile kakku mansikkamelban kera ja nauti.

Lakritsainen mustaherukka-suklaatorttu & mansikkamelba

1 dl kaakaojauhetta (Van Houten)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl raakalakritsijauhetta
2,5 dl sokeria
6 kpl kananmunia
3 dl vispi/kuohukermaa
vaniljasokeria
2-3 dl mustaherukkahilloketta

Pinnalle: tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri oikein kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet ja sekoita siivilän läpi vaah-toon. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa 10 -15 minuuttia. Jäähdytä. Jaa levy kahtia (ei halki). Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille ja levitä päälle hilloke ja vaahdotettu vaniljasokerilla maustettu kerma. Nosta toinen levy päälle. Siivilöi pinnalle runsaasti tomusokeria. Tarjoa lisänä vaniljalla maustettua mansikkamelbaa. Huom! Kokoa torttu vasta vähän ennen tarjoilua, ettei vety liikaa.

Mustaherukkahilloke

500 g kevyesti survottuja mustaherukoita
0,5 l vettä
1 rkl turkinpippurirouhetta (määrä maun mukaan)
250 g hillosokeria

Kuumenna marjat, vesi ja turkinpippurirouhe teräskattilassa. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen. Keitä välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä (pitää kuitenkin poreilla) noin 15 minuuttia. Kuori vaahto. Anna jäähtyä välillä sekoitellen. Käytä jääkaappikylmänä tortun täytteenä, purkita loppu 
myöhempää käyttöä varten.

Mansikkamelba

5 dl mansikoita
0,5-1 dl sokeria
Soseuta mansikat sokerin kanssa. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

Ohje: Leena Pölkki, Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseuttu -koulutushanke.

Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta! Tänään kokeilin ja hyvää oli.

    T. Kristiina H.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit