Miksi suomalaiset marjat (ja ruoka muutenkin) ovat maailman parhaita


Tiedättekös, Suomessa kasvaa maailman parhaat marjat. Niin metsissä, soilla kuin puutarhoissa. Minäpä kerron, miksi. Sama pätee myös muuhun ruuantuotantoon.

Suomessa on

  • Puhdasta vettä ja sitä on paljon. Ei likaisia kastelu- ja pesuvesiä.
  • Ilma on puhdasta. Meidänkin tilamme sijaitsee kaukana valtateistä. Saasteet eivät tänne yllä.
  • Myös maaperä on kansainvälisesti verraten puhdasta.


Aika mahtavaa.

Ei siinä vielä kaikki.

Suomen kesä. Missään muualla maailmassa ei viljellä maata yhtä valoisissa olosuhteissa. Meillähän paistaa yölläkin aurinko! Mitä pidempi päivä, sen nopeammin esimerkiksi viljat kehittyvät. Se on mieletön etu. Runsas valo saa myös marjat maistumaan makeilta.

Pitkä talvi. Vaikka pitkä pimeä kylmyys ei ehkä ihmisistä ole aina niin kivaa, talvessakin on puolensa. Kun pakkanen paukkuu, pöpöt ja ötökät saavat huutia. Se taas tarkoittaa sitä, että kasvustot pysyvät terveempinä ja kasvinsuojeluaineiden tarve jää vähäisemmäksi kuin etelämmässä. Routa myös osaltaan muokkaa maata ja edistää kasvien vedensaantia.

Suomalaiseen osaamiseen voi luottaa. Olemme äärimmäisen tarkkoja esimerkiksi elintarvikehygieniassa. Meillä on korkea koulutustaso ja laadukasta teknologiaa niin pelloilla kuin elintarvikkeiden tuotekehityksessä. Suomalaista ruokaa voi nauttia luottavaisin ja onnellisin mielin.

Lisää aiheesta ja arktisesta ruuantuotannosta voit lukea vaikkapa Arctic Food From Finland -sivuilta. Osa tämän postauksen tiedoista on poimittu sieltä, loput emännän aivonystyröistä.

Makoisaa päivänjatkoa! :)

Kommentit

Suositut tekstit