Suloinen mansikkatorttu

Tässäpä herttainen kakku vaikkapa pikkujouluihin tai joulupöydän jälkkäriksi. Osallistuin jokin aika sitten Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu -koulutushankkeen järjestämään koulutukseen, jossa valmistettiin keskisuomalaisista lähiraaka-aineista toinen toistaan upeampia herkkuja talvisesongin tunnelmissa. Minä lompsin paikalle tietysti pakastemansikkapussit mukanani ja niistä syntyi tämä ihanan suloinen mansikkatorttu. Ps. Jos olet keskisuomalainen yrittäjä, kannattaa ehdottomasti tutustua tuon koulutushankkeen sivuihin ja koulutustarjontaan. Tulossa vaikka mitä mielenkiintoista mm. yrittäjän hyvinvointiin ja digimarkkinointiin liittyen. :)

Kuva: ©aitomaaseutu.fi/ Niina Rantakari

Mansikka-kermahyytelötorttu

Pohja
200 g piparkakkuja (tai Digestive-keksejä)
1,5 dl voisulaa

Hienonna keksit ja sekoita tasaiseksi voisulan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija noin 20 cm).

Täyte
5 dl vispikermaa
5 dl tuoreita (ja sulatettuja) mansikoita survottuina
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 kpl limen mehu)
10 kpl liivatelehtiä
piparkakkuja

Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Puristele niistä neste pois ja sulata mikrossa juoksevaksi (muutamia kymmeniä sekunteja). Vaahdota kerma, lisää mansikkasurvos, sokerit ja halu-tessasi limen mehu. Tarkista makeus ja lisää lopuksi liivatteet hyvin sekoittaen. Kaada massa vuo-kaan pohjan päälle. Peitä kelmulla ja hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota vuoan irtoreu-nat ja nosta torttu tarjoiluvadille. Viimeistele mansikoilla, mansikkamelballa, piparkakuilla, tuoreilla yrteillä ja ripauksella tomusokeria. Voit myös tehdä mansikkamelbasta hyytelön tortun päälle lisää-mällä siihen liotettuja, sulatettuja liivatteita (1 kpl/1 dl kastiketta).

Kommentit

Suositut tekstit