Pellillinen omenapiirakkaa


Vielä on kotimaisia omppuja saatavilla, joten sen kunniaksi kaikkien aikojen suosikki omenapiirakkareseptini. Olin lukioaikoina töissä vaateliikkeessä ja muistan saaneeni tämän reseptin silloiselta esimieheltäni. Muistan tuota mukavaa pomoa aina kun leipaisen tätä. :) Tästä ohjeesta tulee pellillinen, painava pellillinen. On nimittäin tuhtia tavaraa, kun piirakassa on neljä eri kerrosta: pohja, omenat, rahkatäyte ja muruseos päällä. Viimeksi korvasin normisokerin kookossokerilla, siitä tuo tumma väritys.

Omenarahkapiirakka

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita
1 muna
2 dl piimää

Täyte:
4-6 omenaa
2 tlk rahkaa
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl vaniljasokeria

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet ja lisää rasva. Nypi murumaiseksi. Jaa muruseos kahteen kuljoon. Lisää toiseen muna ja piimä. Kaada löysä taikina uunipellille, levitä päälle viipaloidut omenat. Sekoita rahkatäytteen aineet yhteeen ja valuta seos omenakerroken päälle. Ripottele päälimmäiseksi muruseos. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.


Kommentit

  1. Varmasti on hyvä hyvä piirakka. Kiitos reseptistä, kokeilen kyllä. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit