Kartanokierroksella

Viime viikolla minulla oli ilo osallistua Etelä-Savon kartanokierrokselle Maa- ja kotitalousnaisten Kynä-hankkeen järjestämällä retkellä. Eli tukisukat jalkaa ja tilausajolaiturille odottamaan muiden muorien kanssa bussia, hih. Vierailimme Tertin kartanossa Mikkelissä ja Rantasalmella Pyyvilän metsästyskartanossa ja Putkisalon kartanon lammasfarmilla.

Kaikki olivat kerrassaan upeita paikkoja ja oli kiva päästä katselemaan vähän erilaista kulttuurimaisemaa (tosin kyllä nämä Multian mustat metsät ja mäkiset järvimaisemat aina sykähdyttävät, mutta hei vaihtelu virkistää). Tertin kartano on todellakin käymisen arvoinen kotimaanmatkailukohde, suosittelen! Kotiinviemisiksi sieltä tarttui herkullisia savumuikkuja ja pari pulloa Karu arki -nimistä olutta. Niille voi olla joskus käyttöä. :D Pyyvilässä nautimme herkullista villisikakeittoa lounaaksi ja Putkisalosta ostin lammaswurstia ja jauhelihaa, joista kokkailin viikonlopun ruuat heti tuoreeltaan. Oli hyvää.

Mietiskelin taas kerran matkalla, että ihan täällä koto-Suomessakin riittää nähtävää ja koettavaa ja jopa "heimojen" välisiä eroavaisuuksia. Pitäisi enemmän kiertää ja koluta näitä lähelläkin olevia kohteita ja jättää muutama euro kiertämään samalla. :) No, tässäpä teillekin muutama kännykkäräpsy matkan varrelta. Kamera unohtui eteisen pöydälle...

Kommentit

Suositut tekstit