Taas lähtee!

Tervehdys! Hui, mitä vauhtia kesä juoksee ja emäntä koettaa parhaansa mukaan pysyä perässä. Mutta nyt istahdan  hetkeksi toimistonpöydän ääreen laskemaan istutus- ja kitkemispalkkoja ja kirjaamaan tositteita. Somekanaviakin pitäisi koittaa muistaa kiireen keskellä päivitellä. Nimittäin huomenna SE alkaa! Mansikkaa pukkaa ja pikkuisen päästään aloittelemaan poimintaa ensimmäisillä rasiamarjoilla. Lämmintä on luvassa, joten saapa nähdä kuinka nopeasti pääsato roihahtaa punaiseksi.


Kerroin jo aikaisemmin, että alkukesä on menty normaalia vajaammalla miehityksellä, joten koko ajan on ollut sellainen olo, että olen aikataulusta pari askelta jäljessä. Oman mausteensa soppaan ovat tuoneet lasten kesäloma ja varhainen kesä. Lääh, puuh. Mutta nyt alkais olla kaikki niin kuin pitääkin. Uusi mansikkamaa saatiin onneksi ajoissa valmiiksi. Tuossa yllä olevassa kuvassa ollaan keräämässä kiviä riviväleistä. Se olikin melkoinen ponnistus, joten välillä piti ihan oikasta. :D

Eilen illalla sain viimein jäätävän siivous- ja raivausurakan valmiiksi. Muutama asuntovaunu, pari aittaa, mansikanpakkausmökki ja halli on puunattu ja tuunattu kesäkuntoon. Ja mökeilläkin on toki käyty välillä siivoamassa ja tekemässä talkkarin töitä. Niin että paljon on tullut siivottua (tosin jos kurkkaat meidän kotiovesta sisään, sitä ei ehkä uskoisi...). Onneksi siivoaminen on minulle ihan suht koht mielekästä puuhaa, sitä kun tällä työmaalla riittää.


Hallin nurkkaan nousi eilen siivouksen lomassa taas pieni marja- ja mehupuoti. Tervetuloa ostoksille!


Ennen juhanusta meillä järjestettiin pellonpiennarpäivä, johon saapui parisenkymmentä kollegaa Keski-Suomesta tutkimaan, minkälaisia öppiäisiä meidän kasvustoista löytyy ja miten niitä voisi torjua mahdollisimman luonnonmukaisesti. Paikalla oli myös alan kovimmat asiantuntijat Suomesta. Todella mielenkiintoinen ja opettavainen päivä! Sain lahjaksi joitakin kymmeniätuhansia petopunkkeja, jotka ripottelin mansikkamaalle syömään pahiksia. Kuulostaa paljolta, mutta kaverit ovat mikroskooppisen pieniä ja oikeastaan niitä tarvittaisiin kai joitain miljoonia. Täytynee hommata lisää ensi kesäksi, ihan mahtavia juttuja tämmöiset. :)


Pientä lomaohjelmaa laspukaisille ollaan koitettu kiireestä huolimatta keksiä. On käyty katsomassa elokuvissa, uimakoulussa ja jätskillä. Parasta on tainnut pikkuisäntien mielestä olla se, että saa olla vaan kotona ja leikkiä vapaasti. <3 Juhannustakin vietettiin ihan vain kotosalla herkkujen ja rantasaunan tiimoilla. Vaan yksi kesän varmasti kohokohdista oli tämän mäen väelle järkätty sup-lautailukurssi. Olen jo pari kesää kuumeillut omaa lautaa ja oli niin siistiä päästä viimeinkin kokeilemaan ja saamaan kunnon tekniikkaopastuksen. Ehkä minä sen vielä joku päivä hankin... Menkää ihmeessä kokeilemaan, jos tulee tilaisuus!
 Mutta näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan sinulle, hyvä blogini lukija, ihanaa, aurinkoista ja iloista kesää! Muista syödä paljon mansikoita! Marjatilanemäntä ei todennäköisimmin jouda blogia päivittämään taas hetkeen, mutta joitain kuulumisia voipi uteliaimmat kurkistella Instagramista käyttäjänimellä katri_maija ja tietty Markkulan Marjatilan "virallisemmilla" kanavilla kuten nettisivuilla ja facebookissa tiedotan marjatilanteesta ja mansikkataksin liikkeistä mahd ajantasaisesti. Nähtäillään!

Kommentit

Suositut tekstit