Isolla kirkolla

Heipä hei, terveisiä etelän-matkalta (no siis Helsingistä vaan, onhan se etelässä ja syrjässä täältä meiltä katsottuna)! Vietin pari vuorokautta työmatkalla isolla kirkolla. Toimitimme mehuja pk-seudun Prismoihin ja samalle reissulle oli sovittuna pari tapaamista ja yksi seminaari. Vähällä oli, että koko reissu piti perua, kun niksautin selkäni alkuviikosta kahvakuulan kanssa riehuessa. Noidannuoli selässä Helsinkiin bisnestä hieromaan - uhka vai mahdollisuus? Otin riskin ja se kannatti. Jumi ja kipu hellittivät matkan aikana ja pääsin tilaisuudesta toiseen varovasti köpötellen.


Glögitermari ja mehupullot kainalossa päädyin Lönnrotin kadulle Glo Hotel Artiin (siellä oli niin kiva sisustus, etten malttanut olla räpsimättä kuvia). Minulla oli ilo ja kunnia esitellä ja maistattaa Markkulan Marjatilan tuotteita Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -hankkeen seminaarissa. Suomalaisilla elintarvikkeilla on valtava vientipotentiaali mm. Kiinan markkinoilla kunhan vain pää saadaan kunnolla auki. Tilaisuudessa puhui muun muassa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, joka kiritti elintarvikealan yrityksiä maailmalle ja "hullu kokki Suomesta" Jyrki Sukula kertoi omaa kannustavan inspiroivaa tarinaansa Jymy-jäätelön jymymenestyksestä sekä italialaisesta viinitilastaan. Pinnan alla kuhisee, hän vakuutti. Kyllä, minäkin uskon, että suomalaiset puhtaat, laadukkaat elintarvikkeet ovat vielä kovaa valuuttaa maailmalla, kun ne vain osataan paketoida ja markkinoida oikein ja isosti.

Pääsin itsekin maistamaan ensimmäistä kertaa Jymy-jäätelöä (siis nam!) ja lisäksi maistiaisia tarjoilivat kalatukku Eriksson (mielettömän ihanaa suomalaista sushia!) ja Valio. Ja sitten siellä oli yksi pienen marjatilan emäntä pullojensa kanssa. ;)


Kotimatkalla poikkesin vielä Heinolassa lähiruokatori Heilassa. Mikä valikoima kotimaisten pientuottajien parasta antia! Käykää ihmeessä, jos on kulkua sillä suunnalla, se on siinä Heinolan ABC:n kupeesta. Mukaan myymälästä tarttui purkki keskisuomalaista Järki Särkeä, joka muuten on ehdolla vuoden elintarvikkeeksi enkä yhtään ihmettele miksi. Vahva suositus tällekin! Ostin myös ihanaa luomu-porkkanaleipää kotiinviemisiksi.

Mutta nyt on jakkupuku ja kopisevat kengät vaihdettu kotiverkkareihin. Pyykkikone pyörii, vaipparoskis on tyhjennetty ja jauheliha odottaa ruskistajaansa.

Kommentit

Suositut tekstit