Ihan paras hiihtoloma


Talvilomalta on palattu taas arkeen. Ensimmäinen maanantai vierähti iloisesti alkuvuoden kuittirumban parissa. Maija Myöhäinen sai myös viimein tilattua mansikantaimet ensi kesäksi. Aion kokeilla meille uutta lajiketta tänä vuonna, iiks! (Palailen aiheeseen tarkemmin blogissa keväämmällä.)

Oli ihan huippu loma! En onneksi sairastunut, vaikka viime postauksessa sitä pelkäsin. Paras flunssantorjuntajuoma taisi tepsiä ja vaikka paikkakunnalla tuntuu jylläävän niin influenssa kuin vatsatauti, säästyimme koko porukka taudeilta lomalla.


Kuten kuvista näkyy lomaan kuului myös shampanjaa (moukkamaisesti muovipikareista) ja vaahtokylpyjä. Sellaista maajussin perussettiä siis, heh heh. Lähdimme ex tempore karkumatkalle mielitiettyni kanssa, kun kerrankin koitti tilaisuus. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo aivan liian kauan. Parisuhdeaika on pikkulapsiperheessä kortilla, joten pieni pako arkirumbasta tekee joskus todella hyvää. Ehtii jutella muutakin kuin arjen pyöritykseen ja töihin liittyviä käytännön juttuja. 


Muuten loma kuluikin kahden sankarin synttäreitä juhliessa. Risto Räppääjää, uimahallia, hiihtämistä, moottorikelkkailua ja ulkoilua oli ohjelmassa myös. Ja legojakin rakennettiin taas urakalla, kun sankarit niitä toivoivat lahjaksi.


Eikä se yrittäjä pysty koko viikkoa välttelemään töitä. Mehut on toimitettava ajallaan kauppoihin ja puhelimeen vastattava. En kuitenkaan antanut itselleni lupaa istuksia tietokoneella kuin aivan välttämättömimpien asioiden parissa, joten loma tuntui lomalta.


Kahlasimme myös umpihangessa mittanauhan kanssa. Miten sitä muka lumettoman maan aikaan oli niin kiire, ettei ensi kesän istutuksia ehtinyt mittiloida kunnolla. No, kahluu kävi kuntoilusta ja ulkoilusää oli talven parhain. 


Vielä viime viikolla katselin lumipeitettä tyytyväisenä. Siellä ne juurakot uinuvat ja maajustiina saa olla vielä hetken rauhassa. Mutta nyt kun rupesin niitä taimia tilaamaan, tuli yhtäkkiä sellainen olo, että onpa taas kiva päästä pellolle möyrimään. Oi, kevät ja aurinko! Ah, juuri kynnetyn maan tuoksu!

Taisi loma tehdä tehtävänsä. Sormet syyhyten kohti kevättä!

Kommentit

Suositut tekstit