Ihana glögikakku


Ulkona on niin harmaata, sumuista ja pimeääkin, että nyt tarvitaan pala kakkua. Tässä todella herkullisessa hyydykekakussa maistuvat mustaherukkaglögi, valkosuklaa ja piparkakku. Hurmaava yhdistelmä! Kakku on melkoisen tuhti, joten pieni pala riittää. Tosin tätä tekee silti mieli ottaa hieman lisää...

Jouluinen valkosuklaa-glögikakku


Pohja:
250 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2 liivatelehteä

Päällyste:
3 dl Markkulan Marjatilan glögitiivistettä
3 liivatelehteä

Murskaa piparit hienoksia ja lisää niihin sulatettu voi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita kaksi liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa 3/4 kermasta löysäksi vaahdoksi ja sulata valkosuklaa lopussa kermassa miedolla lämmöllä. Lisää sokerit suklaaseoksen joukkoon. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita lämpimään suklaamassan sekaan. Lisää suklaaseos kermavaahdon sekaan. Lisää valkosuklaamassa piparipohjan päälle ja laita vuoka jääkaappiin. Laita kolme liivatetta likoamaan kylmän veteen. Kuumenna glögi kattilassa, mutta älä keitä! Sekoita liivatteet glögin sekaan. Anna glögin jäähtyä kunnolla ja kaada vasta sitten kakun päälle. Laita kakku kylmään ja koristele esimerkiksi mustaherukoilla.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. :) Meillä herkuteltiin tällä viimeksi isänpäivänä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit