Äkäinen emäntä pyhäinpäivän vietossa


Tänä viikonloppuna huomasin somessa ja blogeissa kolutessani, että aika moni juhli näyttävästi halloweenia, ihan silleen Ameriikan malliin. Minulle ei tullut edes mieleen pistää tikkua ristiin jenkkimeiningin eteen, mutta pikkuisännät inspiroituivat ilmeisesti lastenohjelmista siihen malliin, että halusivat pukeutua pelottaviin asuihin. Meillä ei siis mitään kaiverrettuja kurpitsoita näkynyt, mutta pojat halusivat askarrella kananmunakennoista pieniä kummituksia ja pukeutua pipo- ja hanskakoreja hyödyntäen vampyyreiksi ja lepakkomiehiksi. No, mikäpä se siinä. En halunnut pulppuavaa luovuutta tukahduttaa.

Yllytyshullu äitikin päätti vetää äkäisen emännän roolia (se oli ensimmäinen, mikä tuli mieleen. Miksiköhän, heh heh?): vihaiset meikit naamaan, kertakäyttömyssy päähän ja pääkallon kuvalla koristeltu essu ylle. Ja juuri kun olin saanut itseni täyteen tällinkiin, soi ovikello ja eräs yllätysvieras seisoi ovella. No, selittelin siinä sitten punastellen, että meillä on täällä tämmöiset pienet naamiaiset menossa... :D


Hurjat bileemme jatkuivat niin, että koko perhe istui pimeässä tuvassa sohvalla ja vuorotellen jokainen meni koputtamaan kuistin oveen ja tekemään pelottavan karmivan sisääntulon. PÖÖ!


Silti minusta halloweenin viettäminen tuntuu teennäiseltä täällä koto-Suomessa. Toivon, ettei tänne aleta väkisin mitään thanksgiving daytä tuomaan seuraavaksi. Mutta toisaalta, ihan hauska on hieman pelleillä ja kummitellakin. Ehkä venytän pipoa löysemmälle jatkossakin.


Minulle viikonvaihde oli kuitenkin ennen kaikkea pyhäinpäivä ja siitä lapsiakin muistutin. Fiilisteltiin kynntilänvalossa ja takkatulen ääressä. Syötiin broileripiirakkaa ja mokkapaloja. Olin kiitollinen siitä, että kaikki läheiset ovat vielä elämässä ja tiedostin, että vielä tulee pyhäinpäiviä, joita vietetään kyyneleet poskilla.
Nipistin vielä yöunista omaa aikaa ja katsoin James Bondin. Skyfall olikin näkemistäni Bondeista ehdottomasti paras.

Kommentit

  1. Juuri pyhäinpäivänä mietin, kuinka nyt äitinä olisi hienoa voida välittää lapselle tätä suomalaista juhlaperinnettä eteenpäin. Minäkin suosin kaunista ja herkkää pyhäinpäivää ruman ja rosoisen halloweenin sijaan. Kekriäkin voisin viettää. Teidän viikonloppuun on mahtunut paljon hauskaa yhdessäoloa, mikä on tietty tärkeintä! Onko teillä itsenäisyyspäiväksi jotain perinteitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuntuu, että tuo halloweenin juhliminen on yleistynyt vasta hiljattain enkä ole vielä ehtinyt tähän muotiin mukaan. Toisaalta jokin pieni syysjuhla on ihan paikallaan kun vuodenaikakin on ankeahko, mutta ei sitä pitäisi pyhäinpäivään "sekoittaa". Itsenäisyyspäivänä haluan osallistua soihtukulkueeseen niin kuin monena vuonna aiemminkin. Sitten juodaan tietysti Markkulan Marjatilan glögiä ja syödään joulutorttuja ja muita glögin kylkiäisiä samalla kun katsotaan linnan juhlia telkkarista. Ja tietty lippu vedetään salkoon!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit