#emäntä2015


Somessa pistettiin tänään liikkeelle kuvahaaste, miltä näyttää maatilan emäntä vuonna 2015. Häshtägeillä #emäntä2015 ja #maatilanemäntä löytyy facebookista ja instagramista nykyajan emäntiä ja niitä kuvia olen tässä illan mittaan katsellut uteliaana.

Täytyy sanoa, että yksikään kuva ei vastaa minun luutunutta mielikuvaani siitä, millainen on aito maatalon emäntä. Kumisaappaat jalassa, villahame ja esiliina, huivi päässä ja meikittömillä kasvoilla äkäinen ilme. No, vitsi vitsi. En silti kovin mielelläni tituleeraa itseäni emännäksi. Se tuntuu jotenkin vieraalta ja kaukaiselta. En täytä tittelin laatuvaatimuksia (pitäisi mielestäni osata monenlaisia käsitöitä ja paistaa perinneruokia leivinuunissa). Joten hienoa, että emännät nostetaan esiin ja tämänkin emännän kankean ahtaat mielikuvat saavat huutia. Meitähän on monenlaisia ja saa ollakin! Kuten tämäkin, joka mieluummin käy zumbassa ja salilla kuin rypyttää piirakoita. ;)

No, minulle kuitenkin maatila on ennen kaikkea yritys, joten paremmin suuhuni sopii vaikkapa maaseutuyrittäjän titteli. Ehkä minä vielä rohkenen tuota emäntääkin joskus ihan ääneen kokeilla.

Eilen paistoin sentään niitä terveyspannareita. Tänään meillä oli pullapäivä. Ei todellakaan itse leivottuja. Joku roti sentään.


Kommentit

Suositut tekstit