Seuraavana ohjelmassa

Kausi on ohi, mitäs sitten? Sitä olen tässä viime päivinä ihmetellyt. Työ ja tekeminen ei tosiaan tunnu loppuvan, vaikka sato on korjattu.

Ajatukset suuntautuvat jo joulunalusaikaan. Glögiä pitäisi jo kiireesti keittää ja suunnitella vähän, missä ja miten sitä markkinoisi. Odotan mielenkiinnolla loppuvuotta, sillä vuosikellossa on vielä paljon kokemattomia tunteja jäljellä. Jännää! Tiedossa on ainakin eräät joulumessut ja esittelykeikkoja muutenkin.

Pähkäilen myös etikettien parissa. Ravintoarvosisällöt tulevat pakollisiksi kaikkiin elintarvikepakkauksiin ja olenkin räknännyt hiilarit, kalorit, sokerit, protskut sun muut tuotteistamme ja todennut, että uutta infoa tulee etiketteihin sen verran, ettei se taida ihan mahtua. Funtsitaanpa sitäkin.

Poikkesin myös maatilojen taloushallintokoulutuksessa tällä viikolla. Mietiskelin siinä, että olisipa varmaan ihan terveellistä tälle yhteiskunnalle, jos jokainen hyppäisi hetkeksi vaikka maitotilallisen haalareihin. Siellä kun on tilanne ihan karmea. Alkaisi ehkä hallituksen säästösuunnitelmatkin tuntua fiksuilta. Jotain tarttis tehdä ihan oikeesti. Olen nyt ensimmäistä kertaa maksanut itseni kipeäksi sunnuntailisiä, lomakorvauksia lomista, joita kukaan ei koskaan olisi pitänytkään ja eläkevakuutusmaksuja sun muita sossukuluja. Silmiä avaava elämys, voin kertoa. Jos työntekijän palkaamiseen liittyvät sivukulut olisivat pienempiä, voisin ehkä tarjota enemmänkin työtä, mutta työnantajana toimiminen on kyllä järkyttävän kallista. Sen olen saanut tuta tänä kesänä. Ja muutenkin. Täytyisi nyt jokaisen laittaa kortta kekoon.


No, mutta yrittäjäkin tarvitsee lomaa ja perheaikaa. Niinpä koetamme lomailla seuraavat viikot (ilman palkaa tai lomakorvausta, heh heh) ja hoitaa vain välttämättömimmät juoksevat asiat. Kaikenlaista kivaa on suunnitelmissa. Meille landepaukuille jo pelkästään käynti naapuripitäjän uimahallissa on iso juttu. ;)

Kommentit

Suositut tekstit