Tämä on ihanaa

Hyvin pölisee.

Jipii, pääsinpäs sittenkin jo käytännön maamiehen töihin! Ihmeesti ehtivät paikat kuivua parissa aurinkoisen tuulisessa päivässä.

Kyseessä oli siis mansikkamaan harjaus. Viime kesäiset lehdet piti saada pois uuden kasvuston tieltä. Traktorin perään kiinnitetään pyörivä harjas, jonka korkeutta ja pyörimisnopeutta säätämällä saa puhdasta aikaan. Hyvin pölisi, vaikka vielä maanantaiaamuna lehdet olivat märkää möhnää.

Homma sujuu aloittelijaltakin suht helposti. Traktorin nokassa on tähtäin, jonka pitäisi pysytellä suurin piirtein keskellä mansikkapenkkiä, ettei traktorin renkaat vioita viereisen penkin muovia. Samalla pitää kuitenkin tsekata harjausjälki, ettei harja ruopaise liian rajusti tai ettei se ala pomppimaan, jos nostolaite on liian ylhäällä. Tässä kohtaa aloittelija tuntee olevansa aloittelija. Ottaa nimittäin äkkiseltään hirveesti niskaan ajaa pää taaksepäin. Kannattaa siis katsoa välillä myös toisen olan yli.

Ai että, kyllä nautin huristellessani ilta-auringon paisteessa pitkin mansikkamaata. Traktorin hytissä soi Iskelmäradio ja kaiken kruunasi Mikko Alatalon biisi Mä maalaispoika oon. :D Välillä hörpyt Markkulan Marjatilan mustaherukka-mansikkamehua ja taas menoks. Kyllä oli ihanaa.

Jontikka peittyi paksuun lehtisilppuun.

Kommentit

  1. Totta tuo että niskaan ottaa sitä on ihan niskat jumissa kun pihaa auraa takakauhalla ja avoraksalla koko talven,mutta kolalla ois vieläkin pahempaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit