Paras aamupala


Päivä starttaa reippaasti näillä eväillä ja nälkä pysyy pitkään loitolla. Noin vuosi sitten aloin opettelemalla opettelemaan syömään aamupuuron. Lämmin puuro ei ole oikein koskaan maistunut aamutuimaan ja minulla oli tapana syödä vain pari leipää kahvin kanssa aamiaiseksi. Jostain huomasin (olisko ollut niistä Jutta G:n superdieetti-ohjelmista) että nykyään on tapana laittaa raejuustoa puuron päälle. "Raikku" ja kylmät marjat tai marjasoppa viilentävät puuroannoksen raikkaammaksi ja tuovat miellyttävämmän suutuntuman. Uuden tavan opettelu ei ollut näillä eväillä ollenkaan vaikeaa ja olen huomannut, ettei vatsa ala murista lounasta yhtä nopeasti kuin ennen. Vatsa tuntuu muutenkin pitävän enemmän tästä aamiaisesta.

Uteliaisuuttani googletin hakusanoilla "miten käytät marjoja" ja ensi silmäyksellä arvioituna about puolet hakutuloksista käsitteli goji-marjojen käyttöä. Hakutuloksen toisella sijalla oli linkki Marttojen keskustelupalstalle, jossa juteltiin siitä, kuinka monin eri tavoin marjoja voi nauttia. 

Suuri osa menee ihan sellaisenaan, varsinkin kesällä. Talvella saattaa saada hiukan sokeria kyytipojaksi. Aamupuuron kanssa on aina marjoja. Hyviä tai herkullisia kavereita marjoille ovat maustamattomat jugurtit ja erilaiset jäätelöt. Rahkan kanssa syön niitä myös. Kesällä voi innostua pöpörän tekoon. Erilaisia juomia niistä voi myös tehdä, lisäillä vähän nestettä ja rahkaa, jäätelöä, jugurttia... 
Näin kirjoitti eräs keskustelija. :)

Itse syön mieluiten marjat marjoina juuri puuron päällä tai jogurtin kanssa, mutta marjoja päätyy meidän taloudessamme myös vispipuuroon, kiisseliin, smoothien sekaan, marjapiirakkaan ja hilloiksi. Vain mielikuvitus on rajana, mutta ainakin tämän emännän keittiössä on kyllä joskus mielikuvitus hukassa. Silloin surautan vain sen nopean smoothien - ja onhan se hyvää.

Kommentit

Suositut tekstit