Karkaava kylmälaukku, tuulitukka ja parkkisakot

Huh huh, nyt on muutettu marjatilalle! Koko pääsiäinen meni pakaten, roudaten ja siivoten kellon ympäri, mutta tein kaiken hymyssä suin. Kyllä maalla on mukavaa ja tavaratkin aikalailla jo paikoillaan. Tuntuu hassulta ja onnelliselta.

Tänään ovat vissiin ne kuuluisat muutoksen tuulet puhaltaneet miltei myrskylukemissa. Tällä mäellä on tuullut ihan hirveän kovaa. Tein aamulla lähtöä kaupunkiin viemään mansikoita asiakkaalle ja hoitamaan pari muutakin asiaa. Vaihdoin verkkarit farmarihousuun ja kipaisin tyhjän kylmälaukun kanssa hallille hakemaan mansikoita pakastimesta. En saanut isoa liukuovea yhdellä kädellä auki, joten laskin käs'veskan ja kylmälaukun hetkeksi maahan. Tuulenpuuska tietenkin kaappasi laukun mukaansa. Rämmin pitkin herukkapeltoa mokoman laukun perässä. Oli muuten jännittävä ja tehokas pikajuoksu tuulta vastaan. Styrox vaan kolisi lällätellen mennessään. Citynilkkureissa ei riittänyt varsi, vaan kengät olivat täynnä lunta. Hankikannoista ei siis ollut enää tietoakaan. Kaupunkikuosiin aseteltu tukkakin meni tuulessa pilalle ja hiukset tarttuivat huulikiiltoon. Mutta voitin juoksukisan ja ehdin juuri ajoissa kaupunkiin! Hikisenä, hengästyneenä ja tukka sekaisin. Yllätävä aamujumppa tuntui myös vatsalihaksissa. Eihän sitä laukkua voinut nauramatta jahdata.

Muistanette, että esittelin jo hienot haalarini, jotka Valtra sponssasi. Myös Isku hemmottelee uusia maanviljelijöitä tarjoamalla peitot ja tyynyt, jotta on maajussin mukava pistää pötkölleen pitkän päivän päätteeksi. Käväisin kaupunkireissulla noutamassa omani pois. Palvelu oli Iskun myymälässä nopeaa ja ystävällistä ja niin oli nopsa myös parkkipirkko viitisen minuuttia kestäneen vierailuni aikana. Kas, kun maalainen ei hoksannut kaupunkiin lähtiessään tarkistaa, oliko pysäköintikiekko mukana vaan se taisi jäädä konehallin pöydälle. No, ihan edulliset petivaatteet joka tapauksessa...

Ahneella on kallis lopputulema?

Kommentit

Suositut tekstit