Junnusarjassa

Viljelijöiden keski-ikä nousee, uutisoitiin maanantain 13.4. Maaseudun Tulevaisuudessa. Alle 35-vuotiaita viljelijöitä oli pari vuotta sitten kahdeksan prosenttia, vuonna 2000 alle kolmevitosia oli vielä 12 prosenttia. Aikamoista. Mikähän tilanne on vaikkapa sitten kun itse jään joskus eläkkeelle. Onko vielä nuorta polvea? Miltä maatalous näyttää Suomessa 30 vuoden päästä?

Minut luokitellaan vielä nuoreksi viljelijäksi niin kuin muutkin alle nelikymppiset. Mahdun vielä niukin naukin alle 35-vuotiaiden sarjaan. Ikäkriisit siis sikseen, tässähän ollaan edelleen ihan junnuja!


Alkuviikosta olen hermoillut työn ja perhe-elämän ristipaineessa. Kaikenlaista olisi to do -listalla, mutta pieni kuumepotilas pisti äiskän suunnitelmat uusiksi. Muovailuvahaa, kännykkäpelejä, värityskuvia ja päiväunia... kaikenlaista ajanvietettä olen yrittänyt keksiä, että saisin hieman hommia tehtyä. Vaan aina se ajatus katkeaa, kun selän takaa kuuluu "äitiiiii, en keksi mitääääään tekemistä." Siispä mikä ihana tekosyy nukkua itsekin pienet päikkärit! Jaksaa jatkaa töitä sitten iltauutisten jälkeen, kun talo hiljenee.

Kommentit

Suositut tekstit