Ruokahaasteesta selvitty!

Mustaherukkarahkaa jälkkäriksi.

Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -haaste päättyi lauantaina. Söimme parin viikon ajan ihan tavallista lapsiperheen kotiruokaa niin kuin yleensä: nakkikeittoa, haukimurekepihvejä, makaronilaatikkoa ja välillä jotain valmista kaupasta. Pari kertaa kävin luonasravintolassa ja uskoakseni sielläkin tarjoiltiin suomalaista ruokaa. 

Haasteeseen olikin mielestäni yllättävän helppo vastata. Suurimmasta osasta elintarvikkeista on olemassa kotimainen vaihtoehto. Yleensä valitsen myös pesuaineet, talouspaperit, vaipat sun muut kotimaan kategoriasta. Jätän mieluummin euroni kiertämään Suomeen. 

Sinnittelimme pari viikkoa ilman hedelmiä, mutta haasteen toiseksi viimeisenä päivänä alkoi ote lipsua. Ostin hedelmiä ja mysliä ja taisinpa sortua Pringles-sipseihinkin, hupsista vaan ja anteeks... Lapset ovat myslifaneja, joten vastalauseita alkoi kuulua, kun ei hedelmämysliä ollut kaapissa. Banaaneja ja omppuja tuli myös ikävä. Voisin antaa itselleni kuitenkin kouluarvosanaksi kasi puoli, sillä muuten vedin tiukka linjaa paria sitruunaa ja kahvipakettia lukuun ottamatta.

Yhteenvetona todettakoon, että suomalainen ruoka on hyvää ja turvallista ja sitä on helposti saatavilla. Tee, kahvi, mausteet ja muut ovat tietty oma lukunsa - tarvitaan myös ylellisyystarvikkeita kaukomailta. ;) Etelän hetelmiä tekee talvella mieli ja lapset tykkäävät syödä niitä välipalaksi. Se on ihan jees, kunhan muistaa hyödyntää myös marjat pakastimesta. Haasteen viimeisenä päivänä teinkin meille jälkkäriksi mustaherukkarahkaa ja olipas se hyvää!

Bongasin tämän Finnairille tehdyn videon Avoinmaaseutu.fi:n fb-sivuilta. Videossa pureudutaan suomalaiseen ruokakulttuuriin turistin silmin. Onhan meillä muuten hienot ruuat, kauniit maisemat ja puhdas vesi ja luonto! Arvostan. Tuli vähän nälkäkin...

Kommentit

Suositut tekstit