Pari kourallista päivässä

Ben Tron -mustaherukat ovat makeita ja isoja.

Hyvä Terveys -lehden netissä on pieni artikkeli siitä, miten supermarja mustaherukka voi auttaa näyttöpäätetyön rasittamia silmiä ja estää jopa muistisairauksia.

Herukoissa on runsaasti eri vitamiinien (mm. C ja E) sekä kaliumin lisäksi flavonoideja. Mieleeni on jäänyt muistisääntö: mitä tummempi marja on väriltään, sitä enemmän siinä on flavonoideja. Väriaineen marjalle antavat antosyaani-nimiset flavonoidit.

Runsas flavonoidien saanti näyttäisi suojaavan mm. sydän- ja verisuonisairauksilta ja edistävän silmien ja aivojen terveyttä, artikkelissa kerrotaan. Marjoja tutkitaan ahkerasti ainakin Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa.

Marjoja olisi suotuisaa popsia pari kourallista päivässä. En aina itsekään muista joka päivä syödä marjoja, vaikka meillä on niitä sattuneesta syystä pakastin pullollaan. Mutta aina jos oloni on nuutunut, marjojen syönti virkistää. Mikä lie psykologinen vaikutus? Kirjoitin tästä jo aiemmin täällä

Syön marjoja mieluiten smoothiena, puuron päällä ja jogurtin kanssa. Ja kesällä tietysti tuoreena suoraan pensaasta. Silloin ei pari kourallista riitä mihinkään, vaan marjoja ahmitaan kaksin käsin! Lemppari mustaherukkalajikkeeni on makea Ben Tron. Se on tuoreena kuin karkkia ja pakasteenakin lempeää syötävää sellaisenaan. 

Kommentit

Suositut tekstit