En oo koskaan syöny goji-marjaa. Enkä syö.

Iltalehden netissä on mielenkiintoinen juttu, jossa siteerataan Daily Mailin uutista siitä, että 60 prosenttia kuluttajista saattaa ostaa tuotteen vain sen takia, että siinä mainitaan sana superfood.

"Erikseen korostettu superfood-nimike voi kuitenkin olla harhaanjohtava, sillä lähtökohtaisesti kaikki kasvikset, hedelmät ja marjat ovat niitä. Trendillä on ollut vaikutuksensa, sillä esimerkiksi ravintoarvoiltaan rikkaiden kaalin ja manteleiden kulutus on lisääntynyt huimasti viidessä vuodessa, Daily Mail kertoo."

Ai että, en tykkää yhtään tuosta superfood-sanasta, vaikka käytän sitä täällä blogissa itsekin (marjat nyt vaan on supereita, heh heh). En tajua mitään goji-, chia-, maca-, mitä näitä nyt on, pulvereista, siemenistä ynnä muista enkä ymmärrä, miksi niitä raahataan jostain vinkukiinan vuoristoluolan uumenista tänne samalla kun Suomen metsiin mätänee satoja miljoonia tonneja mahtavia marjoja (ja vieläpä ihan ilmaisia!) joka ikinen syksy.

Jutussa asiantuntijat varoittelevat ns. superfoodien liiallisesta nauttimisesta ja muistuttavat, että yhdessä ihan tavallisessa punaisessa omenassa on yhtä paljon antioksidantteja kuin 13 annoksesta goji-marjoista tehdyssä mehussa.

"Lehti kertoo Newcastle Universityn testistä, jossa nostettiin esille mustikat, sillä niiden suosio on kasvanut Isossa-Britanniassa voimakkaasti. Testissä seurattiin viittä tavallista naista, jotka nauttivat päivittäin kupillisen mustikoita kahdeksan viikon ajan. Tarkoituksena oli mitata tämän jälkeen oksidatiivisen stressin, eli hapetusstressin tasoa naisten kehossa.
Oksidatiivisen stressillä on todettu olevan vaikutuksensa muun muassa syöpiin, ennenaikaiseen vanhenemiseen ja esimerkiksi Alzheimerin tautiin. Daily Mail kertoo, että testiin osallistuneiden naisten oksidatiivisen stressin taso oli laskenut kuurin jälkeen.
Samankaltainen testi on aiemmin tehty urheilijoilla ja tuloksien mukaan 12 viikon mustikkakuuri vähensi testiryhmässä oksidatiivisen stressin tasoa parhaimmillaan jopa 88 prosenttia, lehti kertoo."
Syödään marjoja. Ne ON supereita. 

Kommentit

 1. Yritin jo aiemmin kommentoida, mutta enpä näköjään onnistunut saamaan perille asti. Olisin vaan sanonut, että hyvä kirjoitus ja että olen ihan samaa mieltä! Marjat on superia ja sun kirjoitukset myös.
  t. H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taidankin tästä mennä nauttimaaan kupillisen kuumaa mustaherukkamehua, kun flunssa yrittää kiusata.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit