Honeymoon ja pilvilinnat

Olen toiminut yrittäjänä vasta kuusi viikkoa, mutta olen aivan lätkässä tähän työhön. Selkeesti honeymoon meneillään. Kuhertelu on ollut kuitenkin aika kiireistä. Kun yrityksessä vaihtuu omistaja, on monta paikkaa, mihin pitää muistaa ilmoittaa uudet tiedot. Ja kun ryhtyy yrittäjäksi, on monta asiaa, jotka pitää selvittää, sopia, hoitaa ja ennen kaikkea maksaa (plääh). Ja se byrokratia, sitäkin tuntuu riittävän.

En ollut koskaan kirjanpito-ohjelmaa nähnytkään, mutta niin vain sekin on tullut tutuksi ja ensimmäiset laskut on onnistuneesti saateltu maailmalle. Samalla olen pähkäillyt, millaisella tiimillä ensi kesä vedetään. Sähköpostia on vaihdeltu kiivaasti poimijoiden kanssa ja nyt alkaa olla porukka kasassa.

Yrittäjä-äiti joutui myös soittamaan paniikkipuhelun päivähoitoasioissa, kun huomasi, etteivät työt oikein etene. Kuopus nyhtää näppiksen ja näytön irti koneesta, joten teepä siinä sitten hommia. Nyt on raivattu työrauhaa muutamaksi aamupäiväksi viikossa. Nuo tunnit ovat todellista tehokkuuden maksimointia. Ihan ärsyttää, jos tulee vessahätä kesken flow’n.

Honeymoon on siinä pisteessä, että pää pursuaa uusia mahtavia ideoita enkä malta odottaa, että kesä tulisi ja silmut puhkeaisivat herukkapensaisiin. Voi vitsit, teen kyllä sitten sitä tätä ja tota! Emme ole vielä edes muuttaneet maalle, joten kaikki ihana ja mahtava on pelkkää mielikuvaa. Pian päästään pakkaamaan ja asettumaan taloksi. Jännittää kyllä, miten pilvilinnoille käy, kun arki alkaa. Se jää nähtäväksi, mutta ei ainakaan motivaatiosta kiinni.

Tulis jo kesä!

Kommentit

Suositut tekstit