Eka keikka

Ystävänpäivän aattona

Kävin viime viikolla pitämässä elämäni ensimmäisen tuote-esittelykeikan Jämsän S-Marketin lähiruokatapahtumassa. Paikalla oli muitakin maakunnan tuottajia maistiaisineen ja tosi mukavasti porukkaa liikkeellä. Kiva oli tavata myös uusia kollegoja.

Olin aivan täpinöissäni kutsusta, mutta monta juttua piti selvittää ennen keikkaa. Ensinnäkin vaatekriisi, ei mitään päällepantavaa, vaikka kaappi pursuaa! Aina sama pulma. Ruokakaupassa on kylmä, sen tajusin, joten vaihtoehdoiksi jäivät villapaita tai villatakki ja ehdottomasti villaiset pitkät kalsarit jalkaan. Hmm, joku keikka-asu pitää muistaa hommata... Koska tapahtuma oli perjantaina, piti hankkia lastenvahti. No, sekin järjestyi. Paistoin lasagnen lapsille valmiiksi jääkaappiin ja mamma riensi apuun. Mehuja oli varastossa tarpeeksi, samoin muita tykötarpeita. Jes, eiköhän se hyvin mene!

Liukastelin jäistä tietä Jämsään, pistin pöydän pystyyn ja lantrasin mehun. Koska maistiainen on pienen spanspin kokoinen, tein mehusta aika vahvaa. Makua ja aromia pitää olla ja niitähän kylmäpuristetussa mehussa luonnostaan onkin runsain mitoin.

Oli tosi mielenkiintoista kuulla asiakkaiden kommentteja ja huomata, miten eri ihmiset maistavat eri tavalla. Ah, ihanan raikasta! No, tässä maistuu kyllä ihan oikeat marjat. Hui, miten hapanta. Oho, onpas makeaa. Nam, tosi hyvää! Ihan kuin kotona tehtyä. Saako tätä lisää? Tätähän voi tarjota lapsille hyvällä omallatunnolla.

Kauppa kävi hyvin ja oli niin virkistävää jalkautua ihmisten ilmoille. En malttanut olla hieman kurkkimatta ohimennen ostoskärryihin ja ilahduttavan monen ostoksissa oli mukana lähiruokaa ja muita pientuottajien tuotteita. Hyvä päivä - näitä lisää!

Kommentit

 1. Hei, oot alkanut bloggaamaan! Kiva kun kirjoittelet, ootkin siinä niin hyvä (=ammattilainen). Mukava seurailla mitä kaikkea tuore emäntä askaroi. Tsemppiä kaikkeen uuteen! Et oo mikään ihan tavallinen pirkko... ;)
  t. H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Piti jokunen päivä kerätä rohkeutta ennen kuin tein tästä julkisen. Nyt se on sitten pirkolla menoa.

   Poista
 2. Ihanaa että kirjoitat blogia. Ja onnea emännälle. Alan vaihto tässä itselläkin menossa ja luomu tuotantoon suuntautumassa, aika näyttää kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea uuteen sinullekin! Ihan mahtavaa, että uskallat toteuttaa unelmia. Pidän peukkuja. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit